V86 Tips

v86 tips

V86 är en populär spelform där målet är att förutse vinnaren i 8 olika lopp varje onsdag. Det må vara en av de mest populära spelformerna, men v86 är också en av de absolut svåraste. För att förbättra sina vinstchanser och lägga mer välgrundade spel kan du ta del av V86 tips.

Här har vi samlat all information du behöver kring V86. Vi förser dig även med analyser, systemförslag och våra absolut bästa V86 tips. 

Spela v86 varje onsdag 

V86 är en spelform från ATG och det är dessutom den spelform som är näst störst. En V86-omgång sker under onsdagskvällen varje vecka där målet är att pricka rätt på vinnaren i 8 olika lopp. Normalt sett är det fyra olika banor som deltar: Solvalla, Jägersro, Bergsåker och Åby. 

Det är inte bara vid 8 rätt som du vinner pengar, utan du kan vinna pengar om du prickar rätt på 8, 7 eller 6 rätt. För att spela v86 behöver du bara skapa ett konto hos ATG och därefter kan du börja spela. 

V86 drar vanligtvis igång klockan 20:30 på onsdagar. Detta gäller när det är fyra olika banor som deltar. Under sommarhalvåret är dock omgången endast på en och samma bana, och då start man tidigare på kvällen. Starttiden är då 19:20 istället. 

Vårt bästa v86 tips – analysera

Det kända ordspråket “kunskap är makt” är något som passar in bra när man pratar om trav och v86. Ju mer kunskap, ju mer framgång kan man nämligen förvänta sig när man spelar. Ett av våra absolut bästa v86 tips är därför att analysera, analysera och återigen analysera. 

När man ska analysera ett travlopp finns det flera olika saker att ta hänsyn till. Nedan har vi sammanställt en lista med några av de viktigaste sakerna som är bra att ha i åtanke: 

 • Hästens egenskaper. Vilka egenskaper en häst har är av stor vikt när man ska analysera inför ett lopp. Detta kan till exempel vara om hästen föredrar att tävla i spets eller bakifrån och hästens startsnabbhet.
 • Aktuell form. Att ha koll på aktuell form hos hästarna är viktigt för att kunna förutse loppet. Finns det någon häst som har en skada till exempel? 
 • Tidigare resultat. Genom att analysera hur hästar och kuskar har presterat i tidigare lopp kan man förutse hur det kommande loppet kommer att gå.
 • Utrustningsändringar. Det är viktigt att hålla koll på utrustningsändringar. Huvudlag är ett exempel på någonting som är viktigt att ha koll på. Det kan även gälla om hästen gillar att tävla med skor eller inte.  
 • Kuskarna. Givetvis är det även viktigt att hålla koll på kuskarna inklusive deras erfarenhet och kunskap. 
 • Startspåret. Vilket startspår en häst har kan ha stor påverkan på utfallet. Man brukar säga att spår 1-3 är mest fördelaktiga, medan spår 8 och 12 är mindre fördelaktiga. 

Därför finns v86 tips 

Det finns flera anledningar till att v86 tips är så pass efterfrågat och så pass populärt som det faktiskt är. V86 tips innebär kort och gott att experter levererar färdiga spelförslag, genomför noggranna analyser och går igenom alla lopp noggrant. Genom denna information kan spelare på ett smidigt och enkelt sätt ta rygg på spelen. 

Det är fördelaktigt antingen om du har lite tid eller känner att du inte har all den kunskap som krävs för att framgångsrikt lägga ett spel. Med v86 tips kan spelare få ut mer av sin spelupplevelse genom att guidas av andra spelare och deras kunskap. 

Det finns olika sätt som man kan välja att använda sig av v86 tips. En del spelare tar bara inspiration för att senare kunna lägga egna spel, medan andra väljer att kopiera tipsen rakt av. Det finns inga rätt eller fel! 

Pris för V86 System 

När du spelar V86 kan du välja hur många hästar du vill ha i varje avdelning. Du kan välja allt från att ta med alla olika hästar till att att välja en spik spik (vilket är en häst). Ju fler hästar du väljer desto större blir systemet. Ju större system desto högre blir också priset. 

Hur mycket det kostar att spela V86 är helt och hållet baserat på hur du väljer att spela. Radpriset är 0.25 kronor. För att få fram antalet rader i ditt system så behöver du multiplicera antalet hästar i de åtta olika avdelningarna med varandra. 

Denna siffra multiplicerar du sedan med 0.25 kronor. På så vis får du fram vad ditt spel kostar. 

Utdelning av V86 – så funkar det 

Precis som vid alla spelformer så kan utdelningen på V86 variera. Det som är bra att känna till är att V86 är ett poolspel, vilket innebär att vinstpotten är fördelad på alla vinnare. Om det är många som ska dela på potten blir det mindre pengar per person. Är det å andra sidan få personer som ska dela på potten kan du ta del av större vinster. 

Utbetalningen av potten ser ut på följande sätt: 

 • 40% av potten går till de med 8 rätt
 • 20% av potten går till de med 7 rätt
 • 40% av potten går till de med 6 rätt

Skulle ingen få alla rätt går hela prispotten till en jackpott för nästkommande V86-omgång. Detta gäller också om det är väldigt många vinnare där utdelningen är lägre än 15 kronor. Även då går hela prispotten till en jackpott den kommande omgången. 

Resultat v86

Det finns olika sätt att få fram resultatet på v86. Det absolut lättaste och smidigaste alternativet är att direkt gå in på ATGs hemsida. Därefter följer du bara nedanstående steg: 

 1. Logga in på ditt konto med BankID
 2. Tryck på ”Mina spel” 
 3. Tryck på “Hästkvitton” 
 4. Klicka på ditt spel
 5. Tryck på “Resultat” 
 6. Håll tummarna för vinst! 

Kolla på v86 live 

Varje onsdag kan du följa V86 live. Det finns flera sätt att göra detta på. Först och främst kan du givetvis kolla på ATGs hemsida. Det fungerar lika bra att kolla v86 live genom datorn som via mobil eller surfplatta. ATG har dessutom en app som du kan ladda ner för en ännu smidigare upplevelse. 

Det enda du behöver göra för att kolla v86 live hos ATG är att logga in på ditt spelkonto och trycka upp sändningen. Det finns dessutom möjlighet att kolla på ATG-live studion. 

Vill du inte kolla genom ATG kan du även kolla på linjär tv, eller streama i efterhand. Vanligtvis visas v86 på Kanal 12 eller TV4, men detta ändras då och då. Det är därför bäst att du kollar i tv-tablån för att säkerställa vart det visas. 

Streckprocent på v86 

Ett viktigt begrepp att känna till när man pratar om v86 är streckprocent. Detta är en indikator på hur mycket varje häst är spelad på, inför ett specifikt lopp. Procenten visar helt enkelt hur stor andel kuponger som en häst är streckad. Skulle en häst vara spelad till 50% så är den streckad på 50% av alla inlämnade kuponger. 

Ju högre steckningsprocent ju fler spelare är det som tror på hästen. Utmaningen är för de flesta spelarna att hinna vinnare med låg procent och skrällar. 

Startlista V86

Det enklaste sättet att reda på startlistan för V86 är att besöka ATGs hemsida och trycka på “Startlista”. Startlistan publiceras så fort alla loppen är fyllda och startspåren för hästarna är lottade. Ofta sker detta dagen efter den föregående omgången av V86, alltså på torsdagen. Detta innebär att du kan ha sex dagar på dig att granska startfältet innan nästa omgång kör igång. 

Ett extra v86 tips! 

Det finns många V86 tips att ta del av och ett av dessa tips är att beakta streckprocenten. Det är nämligen så att startlistan på V86 kan ha en vilseledande streckprocent tidigt under veckan. Detta eftersom streckprocenten påverkas av omsättningen. Hur streckprocenten ser ut kan helt enkelt skilja sig mycket tidigt i veckan i jämförelse med ju närmare spelstoppet man kommer. 

För att maximera sina chanser till välgrundade beslut kan det vara fördelaktigt att noggrant följa utvecklingen av startlistan och streckprocenten under veckan, inte minst i anslutning till spelstoppet. Man kan helt enkelt säga att ju närmare spelstoppet du är, ju mer rättvist är streckprocenten. 

V86 tips – sök efter spikar! 

Ett populärt och relativt enkelt v86 tips är att leta efter spikar. En spik är kortfattat en specifik häst som du tror har chans att vinna sitt lopp. Du lägger alltså ditt spel endast på denna specifika häst. Genom att välja ut spikar kan du spela mer kostnadseffektivt och samtidigt öka dina chanser att lyckas då du fokuserar på ett mindre antal hästar. 

Hur lyckas man då hitta spikar? Jo, det handlar om att analysera alla lopp och kolla på allt från aktuell form, tidigare resultat, startspår och kuskens prestationer. Genom denna typ av analys kan du välja ut de starkaste kandidaterna och satsa helhjärtat på dem.  

V86 och Harry Boy 

Ett bra V86 tips för dig som är nybörjare är att lämna in en Harry Boy. Detta är egentligen precis som en vanlig spelkupong men istället för att du väljer hästarna själv, så fyller Harry Boy ut dem åt dig. Du kan även välja några hästar och låta Harry Boy göra resten av jobbet. 

Detta är ett utmärkt alternativ för dig som inte känner att du kanske har tillräckligt med kunskap för att lägga välgrundade spel, eller för dig som bara vill vara lite tidseffektiv. 

När det gäller Harry Boy och V86 finns det tre olika Harry Boy att välja mellan: 

 1. Harry Boy Original – Här väljer Harry Boy ut en blandning av både favorithästar och skrällar 
 2. Harry Boy Chans – Här väljer Harry Boy ut fler skrällar 
 3. Harry Boy Favorit – Här väljer Harry Boy ut fler favorithästar  

De olika alternativen ger olika resultat. Om du till exempel spelar på Favorit så är chansen till vinst större, i jämförelse med Chans, dock kommer utdelningen vara mindre. Spelar du å andra sidan på Chans kommer utdelningen vara större, men mer sällan. Original är slutligen en kombination av de två olika varianterna. 

Reservhästar 

När man spelar v86 så kan det hända att de hästar som du har valt att sätta på din kupong inte deltar i loppet. Om detta sker kommer du att få in reservhästar. Det finns två olika alternativ när det gäller reservhästar. 

Antingen så kan du själv välja vilka reservhästar du vill ha, genom att markera detta på din kupong i samband med att du lägger ditt spel. Det andra alternativet är att inte välja några specifika reservhästar. Du får då in reservhästar automatiskt, och dessa reserver är baserade på fördelningen av insatser hos övriga spelare. 

Spela reducerat med v86 

Ett v86 tips för att spela mer kostnadseffektivt är att spela reducerade system. Detta eftersom du kan optimera dina spel själv och välja bort rader med kombinationer eller hästar som du inte vill spela. Detta gör att du inte betalar lika mycket för alla hästar, vilket gör att du kommer ned i pris. 

Det finns flera olika sätt att spela reducerat. Antingen kan du välja att ranka hästarna utifrån redan bestämda kriterier. Det andra alternativet är att välja bort vissa kombinationer som du tror kommer gå låg utdelning, vilket i regel är kombinationer med många favorithästar. Det kan även vara att ta bort kombinationer som känns omöjliga, i form av många skrällar. 

Många etablerade spelare väljer att spela reducerat och även om det krävs lite extra kunskap, kan det leda till större vinstmöjligheter. 

Vanliga frågor och svar om v86 tips 

Vad är v86? 

V86 är en spelform från ATG där målet är att pricka in rätt vinnare i 8 lopp. 

Vad kostar det att spela v86? 

Radpriset är 0.25 kronor på v86, sedan är det hur många hästar du spelar i varje avdelning som avgör det slutgiltiga priset. 

Kan man spela Harry Boy på v86? 

Ja, det är möjligt att spela med Harry Boy på V86!

Finns det gratis v86 tips?

Ja det finns flera olika gratis v86 tips att ta del av. Bland annat här på denna sida. 

När startar v86? 

V86 drar igång klockan 20:30 på onsdagar. 

Hur mycket kan jag vinna på V86?

Hur mycket du kan vinna på v86 är beroende på hur många rätt du får, och hur många rätt övriga spelare får. Ju mindre spelare som har svarat rätt, desto mer kan du vinna.