Victory Tilly

Victory tilly

Victory Tilly

Victory Tilly, född den 5 mars 1995, är en svensk travhäst som under åren 1998–2006 etablerade sig som en av de mest framstående och framgångsrika hästarna inom travsporten. Med en imponerande karriär som inkluderar utmärkelser som ”Årets häst” och en plats i Travsportens Hall of Fame, har Victory Tilly lämnat ett bestående avtryck på den svenska och internationella travscenen.

Victory Tillys tävlingskarriär

Victory Tilly tränades och kördes större delen av sin tävlingskarriär av den välkände Stig H. Johansson. År 2000 utmärkte sig som en av hans bästa säsonger, där han segrade i prestigefyllda lopp som Elitloppet, Åby Stora Pris och Oslo Grand Prix. Med totalt 12 segrar på 14 starter och nästan 10 miljoner intjänade under 2000, blev det ett år som cementerade hans plats som en av travsportens största stjärnor.

Under en tävling på Meadowlands Racetrack i East Rutherford, New Jersey, USA, den 3 augusti 2002, skrev Victory Tilly historia genom att bli den snabbaste travhästen genom tiderna. Med en kilometertid på 1.08,9 över 1609 meter blev han den första svenskfödda hästen att sätta ett absolut världsrekord och bryta den magiska gränsen på 1.09,0.

Victory Tillys utmärkelser och erkännande

Victory Tilly belönades med titeln ”Årets häst” i Sverige inte bara en gång, utan två gånger, 2000 och 2002. Denna utmärkelse är en tydlig indikation på den dominans och konsekventa prestation som kännetecknade hans karriär. Tränaren och kusken Stig H. Johansson har själv uttalat att Victory Tilly är den bästa travhäst han någonsin tränat och kört.

Efter en framgångsrik tävlingskarriär avslutades Victory Tilly sin sista start i Jämtlands Stora Pris 2006, där han segrade under körning av Erik Adielsson. Med cirka 37,7 miljoner kronor intjänade är Victory Tilly Sveriges vinstrikaste travhäst genom tiderna. Hans imponerande meritlista och rekord visar på en häst som inte bara var snabb och skicklig på banan, utan också en ikon inom travsporten.

Victory Tillys legacy och hall of fame

Efter avslutad tävlingskarriär hedrades Victory Tilly genom att bli invald i Travsportens Hall of Fame år 2014. Detta är en prestigefylld utmärkelse som endast tilldelas de mest framstående individerna inom travsporten. Victory Tillys arv lever vidare inte bara i hans imponerande statistik utan också genom det intryck han har lämnat på alla som har följt hans framgångsrika karriär.

Victory Tilly är mer än bara en travhäst; han är en symbol för framgång, uthållighet och överlägsenhet inom travsporten, och hans namn kommer alltid att förknippas med de största ögonblicken på tävlingsbanan.

Du har kanske missat